Astro-foto portfolio

“Nothing is too wonderful to be true if it be consistent with the laws of nature.”
― Michael Faraday

Hans Zimmer – S.T.A.Y. (Madis Remix) Interstellar Theme (2015)

Neke od fotografija na jednom mjestu, iz područja klasične (solarni sistem i “deep sky”) i pejzažne astrofotografije (snimci noćnog neba uz zemaljske pejzaže). Fotografije su nastajale u periodu 2015-2021, i uključuju nešto lakše (pejzažna astrofotografija/”Nightscape”), srednje teške (planeti, Mjesec i Sunce) i veoma teške (deep sky, široko- i usko-pojasno) mete za snimanje koje zahtjevaju relativno skupu opremu, dosta učenja, truda i uloženog vremena, kako prilikom snimanja tako i obrade.

Klik ispod slike (“view full size”) za veću rezoluciju. Preporučujem gledanje na PC, uz gore predloženu muziku. Za print (Black box Sarajevo) se javiti na: acatovic@gmail.com.

Za poručivanje mojih knjiga, posjetite ove linkove: NAŠ SVEMIR, ALHEMIČARI UNIVERZUMA.

Nuspojave i kontraindikacije astrofotografije: upala sinusa, bol u leđima, spavanje 24 h, bol u glavi, koljenima i zglobovima, nervoza, anksioznost, želja da se sva oprema baci u kantu, želja da se oprema stavi u oglas za hitnu prodaju, praćeno kasnije željom da se uzme teleskop većeg prečnika i bolja astro kamera.

Donirajte

Astronomija je skup hobi. Donirajte i podržite naš rad koji je od interesa za širu zajednicu. Zauzvrat ćemo vam ponuditi neke od naših slika u velikoj rezoluciji i imaćete pristup svim tekstovima na stranici. Klik na Paypal ikonu za uplatu.

€50.00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s