Jubilarni astro party

Jubilarni Astro party održan u subotu 09.05.2015.g. na Igmanu – Veliko polje, u organizaciji naše grupe, pokazao se kao mnogo veći događaj od onoga koji smo očekivali! Preko 50 prisutnih, iz različitih krajeva, različitih uzrasta, različitih backgrounda, svi sa jednim zajedničkim interesom – približiti se Kosmosu.

22682_10206436184122714_4278930714004627219_n
Sam početak protekao je u vrlo opuštenoj atmosferi – kako su posjetioci pristizali tako su se pridruživali onima koji su već bili tu, te uz roštilj i piće, čekali zalazak sunca i pripremu opreme.
Pokazalo se da je taj dio događaja vrlo značajan momenat, te je astro party ubrzo prerasta u “gastro party” (all rights reserved to Amina Omićević) i dao fantastičnu ideju za buduća okupljanja.
Nakon što je već pao mrak i vatra roštilja utihnula čarolija je mogla da počne. Za mnoge je ovo bio prvi put da bliže nego ikada vide Veneru, Jupiter, Saturn, zvjezdane skupove i galaksije, te čuju interesantne informacije o raznim sazvježđima.
Jasmin Poturović i ja smo bili više nego ponosni vidjeti red ljudi koji čekaju svoje vrijeme ispred teleskopa!

Puno nam je u organizaciji pomogao Kenan Arnautović kojem se ovim putem zahvaljujemo. Tu je bila i ekipa iz AD Oriona sa Džanom Jašarevićem, Adelom Subašić Kopić i Seminom Merdić.
Nadamo se da smo ovim putem bar malo uspjeli dočarati prisutnima ljepotu astronomije i onoga što ona izučava.
Do sljedećeg puta zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i učinili ovaj događaj mogućim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s